Πειρατής στα FM

Επίκαιρα

Νικόλας Άσιμος: Τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια του «μπαγάσα» σε ένα διπλό δίσκο

Τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια που άφησε πίσω του ο «μπαγάσας» της ελληνικής ροκ, ο Νικόλας Άσιμος, συλλέγονται σε ένα διπλό δίσκο.

Ο Νίκος Ασημόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του ’49. Μεγάλωσε στην Κοζάνη και ως νέος ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ο οποίος δεν τον κέρδισε. Ευτυχώς!

Μερικά χρόνια μετά αγόρασε μια κιθάρα και άρχισε να παίζει (αυτοδίδακτος) και να τραγουδάει τους δικούς του στίχους… και να γράφει κασέτες. Ευτυχώς!

Και εγένετο, μέσα από διάφορα παιχνίδια της μοίρας, ο Νικόλας Άσιμος με πρώτη δισκογραφική εμφάνιση το 1975 στη Lyra, ο μοναδικός όμως ολοκληρωμένος δίσκος που έβγαλε όσο ζούσε ήταν «Ο Ξαναπές» με δύο σημαντικές συμμετοχές, αυτές της Χαρούλας Αλεξίου και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Τα τραγούδια αυτού του δίσκου όπως και της παράνομης τότε κασέτας «Το Φανάρι Του Διογένη», με τη συμμετοχή της Σωτηρίας Λεονάρδου, θα τα βρείτε σε μία διπλή συλλογή με τίτλο «Περνάς Καλά ‘Κει Πάνω», συμπληρωμένη από τραγούδια από τη «Βιομηχανία Του Πεζοδρομίου», μία επιλογή από διάφορες άλλες παράνομες κασέτες που είχε διαθέσει ο Νικόλας Άσιμος.

Σε αυτή τη συλλογή, λοιπόν, περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά ροκ ελληνικά τραγούδια, όπως τα «Μπαγάσας», «Πιάστηκα Σκοινί Κορδόνι», «Γιουσουρούμ», «Εγώ Με Τις Ιδέες Μου» αλλά και το τραγούδι που έκανε όλους τους σκληρούς να τραγουδάνε «Έχω Ένα Παπάκι».

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

titlte

 

Live Player

 

Κατεβάστε για να ακούσετε στον player που θέλετε...

plsauxam3u

Ο πειρατής προτείνει...

An evening with Yann Tiersen solo in concert in Athens Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 Ωδείο Ηρώδου...
Οι Χαΐνηδες θα εμφανιστούν για δύο live στη σκηνή του Kremlino, τα Σάββατα 11 και 18...

Σαν σήμερα....

Bob Marley
Thursday, 11 May 2017
...

Το πειρατικό σκαρί συναρμολογείται ξανά...! (η σελίδα αναβαθμίζεται...)

Loading ...